Οι χωρισμένοι με παιδιά κάνουν το ίδιο συχνά sex όπως και οι ανύπανδροι

26-12-2016

Όλοι νομίζουμε πως αν έχουμε παιδιά η σεξουαλική μας ζωή πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αν ιδίως πάρουμε διαζύγιο κιόλας είμαστε σίγουροι πως έχουμε τελειώσει σαν σεξουαλικά όντα. Νέα μελέτη όμως δείχνει πως δεν είναι απαραίτητα έτσι.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα έκαναν μελέτες και έβγαλαν το συμπέρασμα πως οι χωρισμένοι γονείς κάνουν το ίδιο συχνά σεξ με τους ανύπαντρους χωρίς παιδιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι χωρισμένοι γονείς παιδιών κάτω από 5 ετών έχουν τον ίδιο αριθμό σεξουαλικών επαφών με τους ελεύθερους χωρίς παιδιά. Πολλές φορές μάλιστα αυτοί οι γονείς έχουν περισσότερες σεξουαλικές επαφές από τους χωρισμένους γονείς μεγαλύτερων παιδιών.
Τα αποτελέσματα της έρευνας εξέπληξαν και τους ίδιους τους ειδικούς που περίμεναν να βγάλουν τα αντίθετα συμπεράσματα. Η εξήγηση που δίνουν είναι πως στην εποχή μας, με το internet, τα smartphones, και τα apps είναι πολύ πιο εύκολο να παραμείνεις κοινωνικά ενεργός ακόμα και όταν έχεις την υποχρέωση ενός παιδιού.