Οι έφηβοι που κοιμούνται αργά έχουν λιγότερο υγιή δόντια

26-12-2016

Οι έφηβοι σήμερα κοιμούνται πολύ αργότερα τη νύχτα απ’ ότι κοιμούνταν οι έφηβοι πριν δυο ή τρεις δεκαετίες. Φαίνεται όμως πως αυτό δεν επηρεάζει μόνο την ξεκούραση τους και τις επιδόσεις τους στο σχολείο αλλά και την υγεία τους.

Ερευνητές από Oral Health Foundation στη Βρετανία διαπίστωσαν πως οι έφηβοι που κοιμούνται αργά τη νύχτα έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν πρόβλημα με τα δόντια τους.
Και γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως φάνηκε από την έρευνα, οι έφηβοι που πέφτουν για ύπνο αργότερα από τους γονείς τους σπάνια βουρτσίζουν τα δόντια τους πριν ξαπλώσουν.
 
Η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση International Journal of Dental Hygiene, έδειξε ακόμα πως οι έφηβοι που κοιμούνται αργά δεν τρώνε και πρωινό. Αποτέλεσμα είναι να στρέφονται αργότερα μέσα στην ημέρα σε τροφές με ζάχαρη που χαλάνε τα δόντια.
 
Όπως λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Nigel Carter τα ευρήματα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά όσο σημαντικό είναι οι γονείς να μαθαίνουν από νωρίς στα παιδιά τους να ακολουθούν σωστές συνήθειες στον ύπνο και τη διατροφή.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: