Οι εξωστρεφείς άνθρωποι έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα

26-12-2016
Επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια της California στις Ηνωμένες Πολιτείες και του Nottingham στην Βρετανία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν μια μεγάλη έρευνα σχετικά με την εξωστρέφεια και την υγεία.
 
Οι επιστήμονες πήραν στοιχεία 121 υγιείς άντρες και γυναίκες διαφορετικών εθνοτήτων. με μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια. Οι 86 ήταν γυναίκες και οι 35 άντρες. Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες έκανε τεστ προσωπικότητας για να μετρηθεί η εξωστρέφεια τους, ο νευρωτισμός τους, η δεκτικότητα τους και η ευσυνειδησία τους.
 
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Psychoneuroendocrinology, έδειξαν πως αυτοί που στο τεστ είχαν μεγαλύτερο σκορ στην εξωστρέφεια τους, εμφάνιζαν και πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν δυο λόγοι. Ο ένας είναι γονιδιακός και ο άλλος είναι ψυχολογικός.
 
Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Δρ ο πρώτος λόγος είναι πως οι συνήθειες των εξωστρεφών ανθρώπων είναι πιο υγιείς. Οι εξωστρεφείς άνθρωποι καπνίζουν λιγότερο, γυμνάζονται περισσότερο και πίνουν λιγότερο. Ο δεύτερος λόγος είναι γονιδιακός. Οι εξωστρεφείς άνθρωποι έδειξαν μια τάση να εμφανίζουν λιγότερες φλεγμονές στον οργανισμό τους.