Οι συναυλίες μας χαρίζουν μακροζωία

31-03-2018

Είστε από εκείνους που πηγαίνουν συχνά σε συναυλίες. Αν ναι τότε φαίνεται πως καλά κάνετε. Γιατί, σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων, αυτοί που πηγαίνουν τακτικά σε συναυλίες θα ζήσουν παραπάνω. Μάλιστα, περισσότερο από όσους κάνουν γιόγκα ή περπατούν βγάζοντας βόλτα το σκύλο τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσετε να αισθάνεστε νέοι, να διατηρήσετε την υγεία σας και να απολαύσετε μια καλή ποιότητα ζωής είναι να μάθετε να απολαμβάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας με δραστηριότητες διασκεδαστικές και χαλαρωτικές. Αν για παράδειγμα πηγαίνετε σε συναυλίες, εξασφαλίζετε περίπου δέκα χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο «Goldsmith Patrick Fagan»,η παρακολούθηση ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων ανά τακτά διαστήματα μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής κατά εννέα χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, μόλις 20 λεπτά live διασκέδασης- όπως είναι οι συναυλίες – αύξησαν τα «αισθήματα ευημερίας» κατά 21% – πάνω από το διπλάσιο σε σχέση με τη γιόγκα (αύξηση 10%) και τρεις φορές περισσότερο βγάζοντας βόλτα στο σκύλο.

Η μελέτη συνέκρινε τα αποτελέσματα της κατάστασης της ανθρώπινης υγείας λαμβάνοντας υπόψη το περπάτημα βγάζοντας βόλτα το σκύλο,τις συναυλίες και τη γιόγκα. Έκπληκτοι οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι συναυλίες αποδείχθηκαν πολύ πιο ωφέλιμες για την υγεία σε σχέση με τις άλλες δύο δραστηριότητες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θέλετε να μειώσετε το στρες σας; Πηγαίνετε σε μια συναυλία!