Οι τεμπέληδες είναι πιο έξυπνοι

26-12-2016
Συνηθίζουμε να έχουμε πάρα πολύ αρνητική γνώμη για τους τεμπέληδες ανθρώπους που βαριούνται να κάνουν πράγματα και προτιμούν να κάθονται. Ίσως όμως δεν θα έπρεπε. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως ίσως τελικά οι τεμπέληδες να είναι και πιο έξυπνοι.
 
Ερευνητές από το Florida Gulf Coast University στις Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν 30 φοιτητές με υψηλό IQ και 30 φοιτητές με χαμηλότερο IQ.
Για τις επόμενες 7 ημέρες και οι 60 φορούσαν μια συσκευή στον καρπό τους η οποία μετρούσε τα βήματά τους και τα επίπεδα δραστηριοτήτων τους, δίνοντας πληροφορίες για το πόσο ενεργοί είναι.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Health Psychology, έδειξαν πως η ομάδα των σκεπτόμενων ήταν πολύ λιγότερο δραστήρια μέσα στην εβδομάδα από ότι οι μη σκεπτόμενοι.
Από την ανάλυση των στοιχειων φάνηκε πως οι πνευματώδεις άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο ανεμελιάς από ότι οι τριγύρω τους και βαριούνται πιο δύσκολα με αποτέλεσμα να περνάνε περισσότερο χρόνο σκεπτόμενοι.
 
Όπως διαπίστωσαν ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Todd McElroy και οι συνεργάτες του οι πιο ενεργητικοί άνθρωποι να κάνουν περισσότερες φυσικές δραστηριότητες καθώς χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τους εγκεφάλους τους με εξωτερικές δραστηριότητες ή να ξεφύγουν από τις σκέψεις τους ή γιατί βαριούνται εύκολα.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: