Οικονόμου: “Ζούμε πανδημία ανεμβολίαστων – Δεν θα ξανακλείσει η χώρα”

lockdown
22-10-2021

“Η πανδημία που ζούμε, είναι πανδημία των ανεμβολίαστων πια. Εννιά στους δέκα που είναι στις εντατικές διασωληνωμένοι, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, που δυστυχώς «φεύγει», είναι ανεμβολίαστοι” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Σκάϊ.

Αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κ. Τσιόδρα ο οποίος  έχει επισημάνει ότι με τους εμβολιασμούς «έχουμε σώσει 8.500 ανθρώπους» και τόνισε με έμφαση ότι “δεν υπάρχει άλλο όπλο στα χέρια μας, από το εμβόλιο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στον υπόλοιπο κόσμο, για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Κράτος έκανε ό,τι μπορούσε, ό,τι έπρεπε. Έχουμε το πιο άριστο πρόγραμμα εμβολιασμού. Ο καθένας μπορεί να εμβολιάζεται όπου θέλει, όποτε θέλει, με οποιοδήποτε εμβόλιο θέλει. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, χωρίς αμφιβολία. Η προσπάθεια του εμβολιασμού προφανώς και πρέπει να συνεχιστεί. Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν προκαλεί προβλήματα, δεν έχουμε άλλο μέσο να προστατευτούμε, δεν υπάρχει δικαιολογία, βλέποντας τι γίνεται τριγύρω, να επιμένει κάποιος να μην εμβολιάζεται”.

“Δεν ξανακλείνουν η κοινωνία και η Οικονομία”

Ο κ. Οικονόιμου είπε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως καθαρή στο μήνυμά της ότι η κοινωνία και η οικονομία, δεν μπορεί να ξανακλείσουν. “Δεν μπορούμε να ζούμε σε αγκύλες και σε αστερίσκους. Σήμερα που μιλάμε, πάνω από 6,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για επιτόπου εμβολιασμούς σε περιοχές που έχουν πολύ χαμηλή κάλυψη. Πάμε το εμβόλιο έξω από την πόρτα του καθενός. Τα εμβολιαστικά κέντρα συνεχίζουν και θα ξεκινήσουμε και με καινούργια καμπάνια ενημέρωσης” είπε και πρόσθεσε:

“Όποιος κατέχει ένα δημόσιο αξίωμα ή μια δημόσια θέση, λειτουργεί και δια του παραδείγματος. Και πρέπει στις αποφάσεις του να ζυγίζει πολύ σημαντικά και αυτό. Στην Εκκλησία, η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα, με καθαρό και εύστοχο λόγο, βοήθησε καταλυτικά στο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν παντού. Το σημαντικό είναι ότι και η επίσημη άποψη και η κοινή συνισταμένη και τελευταία, ευτυχώς, και η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού. Και λέω τελευταία, διότι ούτε πρέπει να υποτιμούμε ούτε να ξεχνάμε, δυστυχώς, ότι για πολύ καιρό, στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ανέχτηκαν, αν δεν υπέθαλπαν φωνές, ανθρώπους, συνεργάτες που έκλειναν το μάτι στους αντιεμβολιαστές”.