Ολοκληρώνεται το νέο πλαίσιο συμβάσεων μεταξύ γιατρών και ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

Μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί το νέο πλαίσιο συμβάσεων μεταξύ γιατρών και ΕΟΠΥΥ, παρέχοντας τη δυνατότητα σε νέους γιατρούς -οι οποίοι σήμερα έχουν αποκλειστεί από τον Οργανισμό- να συμμετάσχουν στο δίκτυο των συμβεβλημένων.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, προκειμένου να συζητηθούν τα τρέχοντα ζητήματα  του Οργανισμού. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και στη διασφάλιση της πρόσβασης των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού. Ο κ. Κοντός σημείωσε ότι το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας,  έχει δώσει παράταση στις ισχύουσες συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2015. Οι παραπάνω συμβάσεις θα επικυρωθούν με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της παροχής υπηρεσιών από την πλευρά των συμβεβλημένων γιατρών. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι η διαδικασία σύναψης συμβάσεων με νέο πλαίσιο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους νέους γιατρούς να συμμετάσχουν στο δίκτυο των συμβεβλημένων, βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).  Στόχος όλων των πλευρών είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.