Όσοι είναι θυμωμένοι πεθαίνουν νωρίτερα

28-11-2017

Στην Ελλάδα σήμερα είναι πολύ εύκολο να θυμώσεις. Αρκεί να δεις την κατάσταση στους δρόμους, τα μειωμένα χρήματα στις τσέπες και τις αυξημένες υποχρεώσεις για να καταλάβει πως ο εκνευρισμός περισσεύει. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείνει πως οι θυμωμένοι άντρες ηλικίας 20 έως 40 ετών είχαν μιάμιση φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πιο σύντομα, από αυτούς που ήταν πιο ήρεμοι

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους τότε, ίσως να πρέπει να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα, όταν θα ξαναβρεθείτε σε μία κατάσταση που θα σας βγάλει… εκτός ορίων, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι θυμωμένοι άνθρωποι πεθαίνουν νωρίτερα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Iowa στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσαν ότι οι θυμωμένοι άντρες ηλικίας 20 έως 40 ετών είχαν μιάμιση φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πιο σύντομα, από αυτούς που ήταν πιο ήρεμοι.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που συνδέουν το άγχος με τις φυσιολογικές φθορές. Η συχνή απελευθέρωση αδρεναλίνης κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων προκαλεί βλάβη στο DNA, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Έκτος αυτού, όμως, ο θυμός, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να προκαλέσει και μία σειρά από άλλα προβλήματα στην υγεία, όπως καρδιακά προβλήματα, συχνές ιώσεις, δυσκολία στη χώνευση, κατάθλιψη, αναπνευστικά προβλήματα και απόκτηση ρυτίδων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ο θυμός μας κάνει να επιζητούμε την επιβράβευση
Πως ο θυμός φέρνει πονοκέφαλο