Όσοι πίνουν σκέτο τον καφέ τους κινδυνεύουν περισσότερο από ψυχικά προβλήματα

26-12-2016

Είναι ορισμένοι άνθρωποι που πίνουν τον καφέ τους σκέτο δεν μπορούν να έχουν μέσα ούτε μισή κουταλιά ζάχαρη. Τώρα, νέα έρευνα Αυστριακών επιστημόνων δείχνει πως όσοι προτιμούν τον καφέ τους σκέτο είναι πιο πιθανό να έχουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητας τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία μελέτησαν 953 ενήλικες Αμερικανούς, με μέσο όρο ηλικίας τα 35 χρόνια.
Οι εθελοντές έπρεπε να απαντήσουν σε ένα ειδικό ερωτηματολόγιο για το ποιες τρόφιμα τους άρεσαν περισσότερο. Στη συνέχεια, συμπλήρωσαν διάφορα άλλα ερωτηματολόγια προσωπικότητας, τα οποία κατέγραφαν ιδιότητες, όπως ο ναρκισσισμός, η επιθετικότητα, η ψυχοπάθεια και η τάση για καθημερινό σαδισμό ή μαζοχισμό.
 
Τα απτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως τα άτομα που προτιμούσαν γενικά τις πικρές γεύσεις στο φαγητό και το ποτό (μπύρα, καφές, ραπανάκια, σέλινο κλπ) είχαν περισσότερα “κακόβουλα χαρακτηριστικά προσωπικότητας” και σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σε συμπεριφορές “σαδισμού” και “ψυχοπάθειας”.
 
Όπως διαπίστωσαν ακόμα οι ειδικοί, η προτίμηση στις πικρές γεύσεις ήταν πολύ πιο ισχυρό κριτήριο της προσωπικότητας ενός ατόμου από οποιαδήποτε από τις άλλες γεύσεις και ότι μια συμπάθεια για τέτοιες τροφές και ποτά ήταν σταθερά συνδεδεμένη με το πόσο “σκοτεινή προσωπικότητα” έχει το άτομο αυτό.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: