Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφάλου

γράφημα που δείχνει πως λειτουργεί ο εγκέφαλος
22-07-2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφάλου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Ιουλίου. Θεσπίστηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Νευρολογίας (WFN) με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγείας του εγκεφάλου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Νευρολογίας είναι η διεθνής ένωση των εθνικών νευρολογικών εταιρειών που δημιουργήθηκε στις Βρυξέλλες το 1957. Σήμερα αντιπροσωπεύει περισσότερες από 100 επαγγελματικές εθνικές ενώσεις νευρολόγων σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Κύριοι στόχοι της είναι η προώθηση της νευρολογικής εκπαίδευσης και κατάρτισης παγκοσμίως και η προώθηση της νευρολογικής υγείας.

Η νευρολογία είναι κλάδος της ιατρικής που ασχολείται με τις διαταραχές του νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών του εγκεφάλου, καθώς ο εγκέφαλος είναι το κύριο όργανο του ανθρώπινου νευρικού συστήματος. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της φύσης, καθώς οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν πλήρως τη σύνθετη σχέση μεταξύ του εγκεφάλου και του νου. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η υγεία του εγκεφάλου προκαλεί τόσο μεγάλη προσοχή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφάλου για το 2021 είναι αφιερωμένη στην σκλήρυνση κατά πλάκας.

Κάθε πέντε λεπτά, κάποιο άτομο λαμβάνει τη διάγνωση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, που επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωή του. Περισσότεροι από 2.8 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ηλικίας ζουν με την σκλήρυνση κατά πλάκας σε όλο τον κόσμο

Για να σταματήσουμε την ασθένεια πρέπει να στοχεύουμε στην έγκαιρη διάγνωση, στην καλύτερη πρόσβαση σε θεραπείες και να υποστηρίζουμε μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής για τους πάσχοντες και τους ανθρώπους που τους φροντίζουν , σύμφωνα με την ανακοίνωση της WFN.