Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Δεν αλλάζει ο στόχος διαβεβαίωσαν Α.Σκέρτσος και Μ. Γκάγκα μετά τον «άγονο διαγωνισμό»

Νοσοκομείο Χανίων & Ρεθύμνου
17-02-2023

Δεν αλλάζει ο στόχος για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, διαβεβαίωσαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στη Θεσσαλονίκη, οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα γίνει επαναπροκήρυξη για το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» απέβη άγονος – όπως και για τα άλλα δύο σε Κομοτηνή και Σπάρτη.

«Πληροφορηθήκαμε από το ίδρυμα ότι υπάρχει μια προσωρινή ακύρωση, ήταν υπέρογκες οι προσφορές, ακούγεται πολύ εύλογη η απόφαση αυτή, θα επαναπροκηρυχθεί από όσο γνωρίζω ο διαγωνισμός», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος. Και συνέχισε: «Είναι μια μικρή καθυστέρηση, θα πάει λίγο πίσω το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάποια αλλαγή ως προς το στόχο της δημιουργίας του παιδιατρικού νοσοκομείου».

«Βγήκε άγονος ο διαγωνισμός, οι προσφορές ήταν πάρα πολύ υψηλές. Πιστεύω ότι θα βγει ξανά ο διαγωνισμός από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και θα έχουμε πιο κανονικές τιμές, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το νοσοκομείο, που είναι θέληση όλων μας», δήλωσε η κ. Γκάγκα.

Χθες, ο υπουργός και η αναπληρώτρια υπουργός μαζί με άλλα μέλη της κυβέρνησης επισκέφθηκαν και το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου για τη χωροθέτηση του νέου ογκολογικού νοσοκομείου.

«Ο χώρος του στρατοπέδου -περίπου 650 στρέμματα- ανήκει στο υπουργείο Άμυνας κι έχουμε συμφωνήσει ένα μέρος αυτού του μεγάλου χώρου, να διατεθεί για να φιλοξενήσει το νέο ογκολογικό νοσοκομείο της πόλης», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα μεταφερθεί το Θεαγένειο εκεί. Οπότε έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες για τους όρους δόμησης και χρήσης, για την κοστολόγηση, έχει γίνει ήδη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να υπάρξουν πόροι από τον τακτικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του πιο σύγχρονου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας».

«Μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα σύγχρονο νοσοκομείο, που να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες των ασθενών, από τη διάγνωση, την κατάλληλη θεραπεία, την υποστήριξη σε κάθε στάδιο της ζωής τους», είπε η κ. Γκάγκα. Όπως σημείωσε, «είμαστε στο στάδιο της οικονομοτεχνικής μελέτης, θέλουμε ένα νοσοκομείο που να έχει τα πάντα, ένα τμήμα για ερευνητικό κέντρο και για κλινικές μελέτες, ένα τμήμα υποστηρικτικής θεραπείας και ό,τι άλλο χρειαστεί ένας ασθενής, από την υποψία του καρκίνου, ως τη θεραπεία και την παρακολούθηση σε όλη τη διάρκεια της ζωής του».