Πανδαιμόνιο στον “Ευαγγελισμό”, “πόλεμος” στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διεκομίσθησαν πολλές δεκάδες εγκαυματίες…

24-07-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

«Σας παρακαλούμε! Έλεος! Δεν αντέχουμε τόσα πολλά περιστατικά!», έγραψαν στα όρια της αντοχής τους, το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου, στο twitter οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης, στο οποίο είχαν διακομισθεί πολλές δεκάδες εγκαυματίες…

Τα έχασε, φαίνεται, το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), σε έναν πρόχειρο και ανορθολογικό “στρατηγικό” σχεδιασμό, με τα ασθενοφόρα του να διακομίζουν πολλές δεκάδες εγκαυματίες και στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, αλλά και στο νοσοκομείο της Αθήνας «Ευαγγελισμός», αλλά μόνον 5 – 6 τέτοια περιστατικά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου «Αττικόν», το οποίο κάλυψε μόνον εγκαυματίες και άλλους τραυματίες από την περιοχή της Κινέτας.

Το αποτέλεσμα είναι ο «Ευαγγελισμός» να θυμίζει εμπόλεμη περιοχή από αργά το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου, ακόμη και στις δύο μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, ενώ οι αλαλαγμοί και οι κραυγές απόγνωσης συνοδών και συγγενών τσακίζουν την ευαισθησία ακόμη και του πιο ψύχραιμου παρατηρητή.

Για «ανισοκατανομή στις διακομιδές από το ΕΚΑΒ», κάνει λόγο την Τρίτη 24 Ιουλίου στο healthview.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», μάχιμος και λαμπρός καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, ο οποίος μεταφέρει μία δραματική κατάσταση για το νοσοκομείο.

Εξάλλου, στον “Ευαγγελισμό” μεταβαίνει αυτή την ώρα, το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

 

“Μαγνήτης” οι πολλές ειδικότητες…

Σε δικές του δηλώσεις στo healthview.gr, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γiώργος Μαθιόπουλος εξηγεί την ανισοκατανομή εις βάρος του “Ευαγγελισμού” για τις διακομιδές εγκαυματιών ως “καλύτερη λύση ο ‘Ευγγελισμός’, αλλά και το ‘Σισμανόγλειο’, για τέτοιους τραυματίες, εξαιτίας της ύπαρξης όλων των ιατρικών ειδικοτήτων σε αυτά τα νοσοκομεία, ενώ στο ‘Αττικόν’ δεν θα μπορούσε να διακομισθούν πολλά περιστατικά, καθώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο καλύπτει μόνον την Δυτική Αττική, συνεπώς την Κινέτα, και το ‘ΚΑΤ’ δεν εφημέρευε χθες, αλλά άνοιξε για να δεχθεί μόνο λίγα περιστατικά. Ακόμη και στις κανονικές και ήρεμες ημέρες, η κατανομή των διακομιδών κατευθύνεται περισσότερο προς τον ‘Ευαγγελισμό'”.