Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 18 Ιουνίου

26-12-2016

Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης από την πανυγειονομική απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 του μήνα, στην οποία συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτυρόμενοι για τις αξιολογήσεις στο ΕΣΥ. Οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι οι αξιολογήσεις είναι ο δούρειος ίππος προκειμένου να οδηγηθούν στις απολύσεις εργαζόμενοι που θα κριθούν ανεπαρκείς σύμφωνα με το σύστημα μοριοδότησης που θα ακολουθηθεί.

“Τα κυβερνητικά κριτήρια για την αξιολόγηση των Νοσοκομείων και του προσωπικού τους είναι παραπλανητικά, απαράδεκτα και ισοπεδωτικά, υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, διότι έχουν ως γνώμονα την αυθαίρετη μείωση των δημόσιων δαπανών υγείας και την λειτουργία των Νοσοκομείων ως εμπορευματικές επιχειρήσεις”.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, η ΟΕΝΓΕ θα συμμετέχει στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18Η  ΜΑΪΟΥ από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ για την απόσυρση των αυθαίρετων κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού των Νοσοκομείων που οδηγούν σε απολύσεις και απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό – παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα.