Παραδόθησαν τα κλεμμένα ιατρικά μηχανήματα από την Κολομβία

05-07-2017

«Επαναπατρίζονται» τα ιατρικά μηχανήματα τα οποία είχαν κλαπεί τον περασμένο Μάιο από σπείρα Κολομβιανών. Τα μηχανήματα επιστράφηκαν στα νοσοκομεία από τα οποία είχαν κλαπεί  και για την επιστροφή πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη ειδική τελετή στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή  της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστο Παπαζαφείρη, σήμερα επιστράφηκαν τέσσερα μηχανήματα στον “Άγιο Σάββα” και δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ σύντομα θα υπάρχουν απαντήσεις από τις κολομβιανές αρχές για τον υπόλοιπο ιατρικό εξοπλισμό που έχει κλαπεί από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Λαμίας και του Βόλου.

Ο κ. Πολάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουν γίνει κι άλλες φορές ανάλογες κλοπές, αλλά δεν έγινε τίποτα γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς. Η διεύθυνση ασφάλειας Αττικής “έβαλε τα γυαλιά” σε αστυνομίες άλλων 11 χωρών. Θα επιστρέψουν και άλλα μηχανήματα στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από την πρώτη στιγμή της κλοπής των μηχανημάτων οι διοικητές των νοσοκομείων πήραν όλα τα μέτρα ώστε να πραγματοποιηθούν κανονικά τα ραντεβού των πολιτών και μόνο την πρώτη ημέρα μετά την κλοπή ακυρώθηκαν κάποια. Εμείς, από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας καλύψαμε αμέσως τα χρήματα για τα μηχανήματα αυτά, τα οποία θα παραμείνουν στα νοσοκομεία».

Και οι διοικητές των νοσοκομείων «Άγιος Σάββας», Γιώργος Δενδραμής και Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, επιβεβαίωσαν ότι η ΕΛ.ΑΣ. ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους και η κατάσταση με τα ραντεβού των ασθενών ομαλοποιήθηκε από τη δεύτερη ημέρα μετά την κλοπή.