Παραιτήθηκε 1 στους 5 διοικητές των νοσοκομείων

26-12-2016

«Έπεσαν» οι πρώτες παραιτήσεις διοικητών μετά τις επανειλημμένες …εκκλήσεις του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Σχεδόν ένας στους 5 διοικητές έχουν θέσει στην διάθεση του υπουργού την παραίτησή τους και παράλληλα το βιογραφικό τους! 

Τελευταία είναι είναι η περίπτωση του  Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο σχετικό έγγραφο του υπουργού για την υποβολή παραιτήσεων των Διοικητών των Νοσοκομείων. Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Βασίλης Δημόπουλος ευχαριστεί θερμά για την μέχρι τώρα συνεργασία και ενημερώνει ότι «υπηρετώ στο χώρο της Υγείας τριάντα δύο έτη». 

Και σημειώνει :«παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία σε αντίστοιχη θέση ευθύνης, με αυτές που μέχρι τώρα έχω υπηρετήσει στο χώρο της Υγείας, εφόσον κρίνετε σκόπιμη την αξιοποίηση μου, αξιολογώντας τη προσφορά μου και την εμπειρία μου». Παράλληλα, επισυνάπτει συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα. 

Τις παραιτήσεις τους, οι οποίες έχουν γίνει δεκτές από τον κ. Κουρουμπλή έχουν υποβάλλει περί τους 20 διοικητές. Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των διοικητών είχε διορισθεί στα τέλη του 2013 και η θητεία τους είναι τριετής.  Η σύμβαση τους ανανεώνεται κάθε 12 μήνες μετά την αξιολόγησή τους κι εφόσον φυσικά κριθούν ικανοί να βρίσκονται στις θέσεις τους.