Παρέμβαση Εισαγγελέα για την εισβολή αρνητών σε νοσοκομεία με σκοπό την παρεμπόδιση ιατρικών πράξεων

29-11-2021

Εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις ομάδες που εισβάλλουν σε νοσοκομεία εμποδίζοντας τη διασωλήνωση ασθενών. Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Ιωακείμ Κασωτάκη, ο οποίος και θα διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης των αξιόποινων πράξεων της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση των μέτρων κατά του COVID και βία κατά υπαλλήλων.

Αντικείμενο ποινικής έρευνας αποτελούν πλέον τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με εισβολές από αρνητές της πανδημίας σε δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν διασωλήνωση ασθενών με κορωνοϊό.

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για διενέργεια ποινικής έρευνας με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Real News για εφόδους σε νοσοκομεία ατόμων προκειμένου να αποτρέψουν διασωληνώσεις.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Ιωακείμ Κασωτάκη, ο οποίος και θα διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης των αξιόποινων πράξεων της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση των μέτρων κατά του COVID και βία κατά υπαλλήλων.