Παραιτήθηκαν ήδη τρεις από τους γιατρούς του ΟΚΑΝΑ με «μπλοκάκι» στην Αθήνα…

12-10-2017

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούνται στις μονάδες θεραπείας του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) στην Αθήνα, εξαιτίας της παραίτησης γιατρών οι οποίοι εργάζονται με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ), θα εξηγήσουν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Με απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, μάλιστα, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη στα οποία υποχρεώνει ο ΕΦΚΑ τους γιατρούς του ΟΚΑΝΑ με ΔΠΥ έχουν ήδη υποχρεώσει τρεις από τους 20 – 22 γιατρούς του Οργανισμού με ΔΠΥ στην Αθήνα σε παραίτηση, ενώ αναμένονται παραιτήσεις γιατρών με ΔΠΥ σε όλη τη χώρα.

Οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ με ΔΠΥ είναι στον αριθμό 30 – 35 στις μονάδες θεραπείας του Οργανισμού σε όλη της χώρα, ενώ οι τρεις γιατροί με ΔΠΥ οι οποίοι παραιτήθηκαν ήδη αποτελούν το 15% των γιατρών με ΔΠΥ στις μονάδες θεραπείας της Αθήνας.

Οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ με ΔΠΥ είναι εκείνοι οι γιατροί οι οποίοι έχουν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία νέες μονάδες θεραπείας του Οργανισμού σε όλη της χώρα, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι σε αυτή την κατηγορία γιατρών του ΟΚΑΝΑ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό ο πρόσφατος μηδενισμός της ντροπιαστικής λίστας αναμονής, την οποία διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια ο ΟΚΑΝΑ!

Το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ προειδοποίησε πρόσφατα τη διοίκηση του Οργανισμού για τα πολύ σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, τα οποία θα προκύψουν με βεβαιότητα στις μονάδες θεραπείας όλης της χώρας, με τις παραιτήσεις των γιατρών με ΔΠΥ.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα εξής στην πρόσφατη ανακοίνωσή του για το θέμα:

«Τα Υπουργεία Υγείας αλλά και Εργασίας, ύστερα από συνάντηση με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, έριξαν  την ευθύνη για τη μη επίλυση του προβλήματος στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. Αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.Όλοι αυτοί παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων και των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ: Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συνάδελφοι ιατροί να παραιτούνται και να μένουν οι Μονάδες χωρίς ιατρούς. Τι θα κάνει για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ; Με ποιανού ευθύνη  θα λειτουργήσουν οι μονάδες χωρίς ιατρούς; Μήπως ετοιμάζονται να «πρωτοτυπήσουν» για άλλη μια φορά και να υποχρεώσουν τις μονάδες να λειτουργούν χωρίς ιατρούς;

Ενημερώνουμε τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ότι δεν θα επιτρέψουμε την λειτουργία των μονάδων χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία ιατρών, γιατί αν αυτοί αδιαφορούν, εμείς νοιαζόμαστε. Την ευθύνη για όποια προβλήματα υπάρξουν στη λειτουργία των μονάδων του Οργανισμού την έχουν οι ίδιοι.Να γνωρίζουν πώς για την συστηματική απαξίωση και διάλυση του Οργανισμού, που προκαλείται από τις ενέργειες ή την αδιαφορία της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ, και τις μνημονιακές πολιτικές των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας θα μας βρουν απέναντί τους».