Πάρκινσον: Η σοκολάτα καταπολεμά τη νόσο

26-12-2016
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι στη σοκολάτα. Αμέτρητες έρευνες έχουν αποδείξει πως το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων έχει, εκτός από τέλεια γεύση, και ιδιότητες ευεργετικές για την υγεία. Τώρα, Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν άλλη μια.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Δρέσδης στη Γερμανία έβαλαν περίπου 30 ασθενείς με νόσο Πάρκινσον να καταναλώνουν για μία εβδομάδα δύο φορές την ημέρα είτε 50 γραμμάρια λευκής σοκολάτας (που δεν περιέχει καθόλου κακάο) είτε 50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με περιεκτικότητα 85% κακάο.
 
Στο τέλος της εβδομάδας, οι ειδικοί έβαλαν όσους κατανάλωναν τη λευκή σοκολάτα να καταναλώνουν τη μαύρη και το αντίστροφο για μία ακόμη εβδομάδα και θα εξεταστεί η πορεία των συμπτωμάτων του Πάρκινσον και στις δύο ομάδες.
 
Η νόσος Πάρκινσον οφείλεται σε απώλεια νευρικών κυττάρων στην περιοχή του εγκεφάλου που παράγεται η ντοπαμίνη, η οποία συμβάλλει στον αποτελεσματικό συγχρονισμό της κίνησης σε ολόκληρο το σώμα.
Τα χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης συνδέονται άμεσα με τα τυπικά συμπτώματα του Πάρκινσον, όπως το τρέμουλο στα χέρια. Το κακάο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται φαιναιθυλαμίνη, η οποία έχει αποδειχθεί πως προωθεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: