Στην Πάτμο για 4 μέρες, δύο κινητές ιατρικές μονάδες δωρεά του “Σταύρος Νιάρχος”

13-11-2018

Δωρεάν ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες θα παρέχουν από την Τετάρτη και για 4 ημέρες στην Πάτμο, δύο κινητές ιατρικές μονάδες με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και περίπου 50 γιατρούς και λοιπό επιστημονικό προσωπικό.

Οι κινητές ιατρικές μονάδες θα παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διαθέτουν από οδοντιατρείο έως και ψηφιακό 3D μαστογράφο, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας.

Σημειώνεται ότι στα πέντε χρόνια υλοποίησης του προγράμματος (συνολικά 36 αποστολές), διενεργήθηκαν περισσότερα από 36.000 ραντεβού κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών με γιατρούς (καρδιολόγους, γυναικολόγους, ορθοπεδικούς, οφθαλμίατρους, οδοντίατρους πνευμονολόγους, κ.ά.) και έχουν γίνει περίπου 23.300 εργαστηριακές εξετάσεις.

Η κάθε αποστολή δεν ολοκληρώνεται με την παρουσία των γιατρών, αλλά συνεχίζεται με την ανάλυση των κλινικών εξετάσεων, τη συμπλήρωση του ιατρικού φακέλου του ασθενούς, την παροχή οδηγιών ή εφόσον απαιτείται την παραπομπή των ασθενών στο «Αττικόν».

Διαβάστε επίσης:

Το ΚΕΕΛΠΝΟ απαντά σε χρήσιμες ερωτήσεις για την μικροβιακή αντοχή