Πέντε σημάδια πως πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από τα social media

26-12-2016
Δύσκολα θα βρει κανείς σήμερα άνθρωπο που να μην είναι στο Facebook ή να μην χρησιμοποιεί το Twitter Instagram. Πότε όμως ξέρουμε αν έχουμε εθιστεί; Πώς θα καταλάβουμε αν ήρθε ο καιρός να κάνουμε ένα διάλειμμα από τα social media; Ο ειδικός, Alex Soojung-Kim Pang πρώην ερευνητής για την Microsoft, μας δίνει τις απαντήσεις.
 
– Φτιάχνουμε γλυκά και κατασκευές μόνο και μόνο για να τα ανεβάσουμε στο Instagram. Αυτό μας δείχνει πως έχουμε φτιάξει έτσι τη ζωή μας ώστε να φαίνεται ωραία στα social media.
 
– “Ανεβάζουμε” την παραμικρή λεπτομέρεια από κάθε δραστηριότητα μας. Αυτό δείχνει πως σιγά σιγά ζούμε μόνο μέσω των status μας και υπάρχουμε μόνο αν “ανεβάσουμε”.
 
– Γνωρίζουμε πολλά για τους διαδικτυακούς μας φίλους. Αυτό σίγουρα σημαίνει πως περνάμε υπερβολικά πολλές ώρες στα social media.
 
– Αισθανόμαστε άγχος και άβολα όταν δεν μπορούμε να μπούμε στο διαδίκτυο. Αυτό δείχνει πως δεν μπορούμε να μείνουμε καθόλου χωρίς να επισκεφθούμε τα social media.
 
Πως μπορούμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τον εν δυνάμει εθισμό μας στα social media χωρίς πρόβλημα. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να βάλουμε έναν συγκεκριμένο χρόνο που μπορούμε να μπούμε κάθε μέρα. Αφού μπούμε στη σελίδα μας, περιορίζουμε το status μας σε γενικές απόψεις και αποφεύγουμε τις προσωπικές λεπτομέρειες.