Παίρνετε στο παιδί σας σχολική τσάντα με ροδάκια

07-03-2017

Κάθε μέρα τα παιδιά μας ξυπνάνε, παίρνουνε την τσάντα τους που είναι γεμάτη βιβλία και πηγαίνουν στο σχολείο. Θα πρέπει όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την τσάντα του παιδιού μας η οποία είναι πολύ βαριά. Ισπανοί επιστήμονες τώρα προειδοποιούν για την μέση των παιδιών και λένε στους γονείς να προτιμούν σχολικές τσάντες με ροδάκια.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας στην Ισπανία μελέτησαν 78 μικρά παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών για αρκετές εβδομάδες. Όλα τους κουβαλούσαν τον συνηθισμένο σάκο στο σχολείο με τα βιβλία, τα τετράδια και τις κασετίνες τους.
Στη συνέχεια οι ειδικοί μελέτησαν την οστική πυκνότητα αλλά και την μυική πυκνότητα του κάθε παιδιού. Υπολόγισαν την επίδραση που είχε το βάρος στην σπονδυλική τους στήλη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Gait & Posture. Όπως φάνηκε τα περισσότερα παιδιά κουβαλάνε τσάντες 20% βαρύτερες από το βάρος του σώματος τους. Κάτι που είναι καταστροφικό για την σπονδυλική τους στήλη.
Η έρευνα έδειξε ακόμα πως το 43% των παιδιών αυτών ανέφεραν πως είχαν πόνους στη μέση τους. Το ποσοστό αυτό ήταν 12% μεγαλύτερο από εκείνο των παιδιών που είχαν σχολικές τσάντες με ροδάκια.

Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν στους γονείς να παίρνουν στα παιδιά τους σχολικές τσάντες με ροδάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τα πρώτα παιδιά της οικογένειας είναι πιο έξυπνα
Τα παιδιά μαθαίνουν τα μαθηματικά στο σχολείο καλύτερα όταν κινούνται