Πέθανε από κορωνοϊό ο ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

14-01-2021

Θλίψη στην ελληνική ιστιοπλοΐα,  καθώς μετά από σχεδόν δύο μήνες, ο  πρωταθλητής ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης έχασε σήμερα (Πέμπτη (14/1/21) τη μάχη με τον κορονοϊό σε ηλικία 58 ετών.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό, επιβεβαιώνοντας ότι ο κορωνοϊός παρότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα και σε μεγάλες ηλικίες, τελικά δεν κάνει διακρίσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωταθλητής δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας καθώς μέχρι και τον Οκτώβριο ήταν ενεργός κοινωνικά και αθλητικά και έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Γεννημένος στις 22/11/1962 ο Λεωνίδας Πελεκανάκης ξεκίνησε να ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από την παιδική του ηλικία. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.

pelekanakis

Θυμίζουμε ότι ο εκλιπών, κατέκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 1984, στην κατηγορία Star μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και το 1993 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Soling μαζί με τους Δημήτρη Δεληγιάννη και Τάσο Μπουντούρη.