Πέτσας: Έρχεται εφαρμογή στα κινητά για να μην … μπερδεύεστε με τα μέτρα

21-09-2020

Στην ανάπτυξη μιας νέας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να αποφεύγεται η σύγχυση σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορονοϊού, προχωρά ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο θα βοηθήσει τον πολίτη να μην συγχέει τα περιοριστικά μέτρα, καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού, θα μπορεί να πληροφορείται ποια μέτρα ισχύουν στην περιοχή του. Την ανακοίνωση έκανε τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όλο το τελευταίο διάστημα από τον Αύγουστο και μετά έχουμε λήψη μέτρων για να τιθασευτεί το πρόβλημα. Ενδεχομένως σε ορισμένες περιοχές να υπάρχει σύγχυση. Γι’ αυτό αναπτύσσουμε εφαρμογή σε συνεργασία του ΕΟΔΥ της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για κινητά στα οποία με τον ταχυδρομικό κώδικα θα μπορεί να δει ακριβώς τα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή του».

Ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε, επίσης, τη λήψη επιπλέον μέτρων και απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων από όλους και ειδικά τους νέους ζητώντας τους «να προσέχουν διπλά όχι μόνο στις κοινωνικές τους επαφές αλλά και στο σπίτι καθώς πολλά από τα κρούσματα είναι ενδοοικογενειακά κυρίως από τα παιδιά τους. Απευθύνουμε έκκληση να υπάρξει μεγάλη προσοχή και στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον».