Πλεύρης: “Ο ΕΟΠΥΥ θα αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας”

Θάνος Πλεύρης
17-09-2021

Στις Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τις αλλαγές που επίκεινται στον ΕΟΠΥΥ,  αλλά και στους εμβολιασμούς αναφέρθηκε σήμερα Παρασκευή 17/9, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

“Οι ΣΔΙΤ μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν. Το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας”, είναι κάποιες από τις δηλώσεις του κ. Πλεύρη, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία, ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει». Ανέφερε ακόμη ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχθούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Πλεύρης: “Σ’ αυτή τη φάση η υποχρεωτικότητα θα περιοριστεί στους υγειονομικούς”

“Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις”, επισήμανε ίδιος, ενώ αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε ότι  έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο.

Επίσης, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα στον εμβολιασμό είναι όπως και στη φιλοσοφία της. «Είμαστε πάνω από τις Ανατολικές χώρες, άλλα κάτω από τις Δυτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία.