ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενείς πεθαίνουν και το υπουργείο “αγρόν ηγόραζε”

26-12-2016

Σε οριακά σημεία βρίσκεται η δημόσια Υγεία στη χώρα μας, με τα νοσοκομεία μας να μη μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τα επείγοντα περιστατικά, λόγω ελλείψεων υλικών και προσωπικού, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ζωή των ασθενών κρέμεται από μία κλωστή, ενώ συχνά γίνονται «κλοτσοσκούφι» με διακομιδές από ένα νοσοκομείο σε άλλο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Υγείας τους.  Μάλιστα, από αυτό το ιδιότυπο πινγκ πονγκ μεταξύ νοσοκομείων, όπως λένε οι εργαζόμενοι, άνθρωποι πεθαίνουν.

Νοσοκομεία εφημερεύουν χωρίς να διαθέτουν Αιμοδυναμικά Εργαστήρια, με αποτέλεσμα οι ασθενείς με εμφράγματα να αντιμετωπίζονται με μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ για κάποιους από αυτούς οι καθυστερήσεις καθίστανται μοιραίες.

Μεγάλο πρόβλημα στο ΕΣΥ αποτελούν και τα μηχανήματα, τα οποία άλλοτε δε λειτουργούν, άλλοτε λείπουν και άλλοτε δεν υπάρχουν λεφτά για την αγορά των ανταλλακτικών τους. Ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να πεθαίνουν αβοήθητοι.

Οι Ασθενείς διακομίζονται από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο να κάνουν Αξονική Τομογραφία και οι περισσότεροι για να μην υποστούν αυτή την ταλαιπωρία, καταλήγουν τελικά να «τα σκάνε» στον Ιδιωτικό Τομέα.

Τελευταίο παράδειγμα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Υπάρχουν δύο Αξονικοί Τομογράφοι. Ο καινούργιος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και ενάμιση (1,5) χρόνο και ο παλαιός είναι εκτός λειτουργίας εδώ και είκοσι (20) ημέρες. Για την επισκευή τους απαιτείται η αγορά λυχνιών ΠΟΥ κοστίζουν 60.000 ευρώ η μία.

«Οι Ασθενείς που προσέρχονται στο Σισμανόγλειο στις εφημερίες ή οι νοσηλευόμενοι Ασθενείς διακομίζονται για Αξονική Τομογραφία στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ που διαθέτει έναν παλαιό Αξονικό Τομογράφο (μονοτομικός, πολύ αργός), ο οποίος αναμένεται σύντομα να τα φτύσει»

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο θέτουν το ζήτημα της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου που είναι εκτός λειτουργίας εδώ και ενάμιση (1,5) χρόνο στους Υπουργούς Υγείας.

“Αγρόν ηγόρασαν” ο «Υπουργός απουσίας» και το «παλικάρι της φακής» αναφέρουν  ειρωνευόμενοι την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρά τις δηλώσεις τους αυξάνουν την χρηματοδότηση και καλύπτουν τις ανάγκες των Νοσοκομείων.Η ουσία είναι ότι για 60.000 ευρώ δεν λειτουργεί ο Αξονικός Τομογράφος του Σισμανογλείου.

Και βέβαια την πληρώνουν οι Ασθενείς με ταλαιπωρία και κίνδυνο της ζωής τους. Το ίδιο πρόβλημα στο Ασκληπιείο Βούλας όπου υπάρχει ένας παλαιός αξονικός και συχνά είναι εκτός λειτουργίας. Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα για ορθοπεδικά περιστατικά.Το ίδιο συνέβη πριν λίγες ημέρες στο Γ.Ν.Α. «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Το ίδιο συνέβη σε πολλά νοσοκομεία, αναφέρει επίσης η ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας με την “ψευτοαριστερή” κυβέρνηση, φυτοζωεί με εράνους και δωρεές από ιδιώτες μέχρι και από μαθητές σχολείων για αναλώσιμα προϊόντα και είδη διατροφής.