ΠΟΕΔΗΝ: Για πέμπτη φορά εγκαινίασε ο πρωθυπουργός το Κέντρο Υγείας Ευόσμου

08-01-2018

Το Κέντρο Υγείας Ευόσμου εγκαινίασε για πέμπτη φορά ο πρωθυπουργός, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε ανακοίνωσή της, όπου προτείνει ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας στην Αριδαία 40 χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο της Έδεσσας το οποίο καταρρέει αν και είναι μέσα στα πρώτα τρία Κέντρα Υγείας σε αριθμό εξυπηρέτησης ασθενών στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας στην Αριδαία μετακινούνται σε άλλα Κέντρα ή κάνουν εφημερίες στο Νοσοκομείο της Έδεσσας λόγω έλλειψης προσωπικού αφήνοντας αποψιλωμένο το συγκεκριμένο Κέντρο το οποίο σημειωτέον εξυπηρετεί και χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τα λουτρά Μποζάρ λέει η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλοντας τα εξής:.

 

 Η εφημερία του Κέντρου Υγείας, καλύπτεται από δύο γιατρούς.

Μεγάλη έλλειψη υλικών λόγω περικοπών. Εξαιτίας της έλλειψης υγειονομικού υλικού, δεν πραγματοποιούνται αλλαγές, περιποίηση τραυμάτων, τοποθέτηση γύψου, συρραφή και άλλες Ιατρικές και Νοσηλευτικές πράξεις.Σε τακτά χρονικά διαστήματα οι ελλείψεις καλύπτονται από δωρεές.

Θέρμανση και ψύξη ανύπαρκτη. Παραμονές Πρωτοχρονιάς χάλασε ο καυστήρας και με την συνδρομή των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, επισκευάστηκε. Χαλασμένα με διαρροές τα θερμαντικά σώματα, χαλασμένα κλιματιστικά. Κτιριακή υποδομή, υδραυλικά διαλυμένα. Ανεπαρκείς φωτισμός. Διάλυση.

Δεν λειτουργεί το Μικροβιολογικό εργαστήριο λόγω έλλειψης μηχανημάτων και αντιδραστήρων. Πηγαίνουν οι ασθενείς στους Ιδιώτες. Ο χώρος που στεγάζεται το Ακτινολογικό εργαστήριο είναι εγκαταλειμμένος. Αχούρι (αναθυμιάσεις – κρύο). Τηλεφωνικό Κέντρο κατεστραμμένο. Αδυναμία επικοινωνίας των εκτάκτων περιστατικών.

Αδυναμία συνταγογράφησης λόγω απαρχαιωμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πενιχρή καθαριότητα.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταλήγει χαρακτηρίζοντας εξαμβλωματική και όχι εμβληματική τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και προτείνει να …ξαναεγκαινιάσει ο κος Τσίπρας το Κέντρο Εύοσμου αφού επιλυθούν όμως τα προβλήματα της Αριδαίας.