ΠΟΕΔΗΝ: “Νοσηλεύτρια παρουσίασε σύνδρομο Guillain-Barré – Διερευνάται εάν σχετίζεται με το εμβόλιο”

Εμβόλια
11-02-2021

Μια νοσηλεύτρια 42 ετών από την Κέρκυρα, μητέρα δύο παιδιών, παρέλυσε στα κάτω άκρα μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως μεταδίδει το corfutvnews.gr, η 42χρονη έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου και αμέσως παρουσίασε κόπωση και παράλυσε στα κάτω άκρα. Σύμφωνα με τους γιατρούς παρουσίασε το σύνδρομο Guillain-Barré (είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια). Η 42χρονη παραμένει στο νοσοκομείο για σειρά εξετάσεων.

Ήδη η νοσηλεύτρια έχει υποβληθεί σε αξονική, η οποία ήταν καθαρή κι εξετάζεται νευρολογικά για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, ανέφερε στο Open. «Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί.

Έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, κι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση σήκωσε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο», σημείωσε.

Ανάστατοι οι συνάδελφοι της νοσηλεύτριας

«Μετά τη δόση του δεύτερου εμβολίου, η συνάδελφός μου, παρουσίασε πυρετό, μυαλγίες, όμως την χτύπησε ακόμα περισσότερο και υπέστη παράλυση κάτω άκρων. Της χορηγείται η κατάλληλη αγωγή. Είναι μάχιμη, δουλεύει 17 χρόνια στην πρώτη γραμμή, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Είναι τρίτη-τέταρτη μέρα σήμερα» είπε η πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας Ν. Ιωάννου μιλώντας στο Open.