Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για σεξ ανάλογα με την ηλικία

26-12-2016
Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική ώρα κατά την οποία προτιμά να κάνει σεξ. Τώρα, Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν πως η ώρα την οποία ο καθένας βρίσκει κατάλληλη για σεξ αλλάζει ανάλογα με την ηλικία.
 
Ερευνητές από το Νευρολογικό Ινστιτούτο Ύπνου και Βιορυθμών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έκαναν μελέτες και πειράματα προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα: Η ώρα που καταλληλότητας του σεξ έχει σχέση με την ηλικία μας;
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όντως με την ηλικία η ώρα που το σεξ είναι πιο κατάλληλο αλλάζει.
 
Ηλικίες 20-30
Τρεις το μεσημέρι. Όπως λένε οι ειδικοί, αν και οι νέοι αυτής της ηλικίας έχουν διάθεση για σεξ όλες τις ώρες της μέρας, η κορύφωση της σεξουαλικής τους ενέργειας διαπιστώνεται γύρω στις τρεις το μεσημέρι.
 
Ηλικίες 30-40
Οκτώ με οκτώμιση το πρωί. Συνήθως σε αυτήν την ηλικία αρχίζουμε να ξυπνάμε νωρίτερα, επομένως το σεξ νωρίτερα θεωρείται καλή ιδέα. Οι ειδικοί τοποθετούν την ιδανική ώρα στις… οκτώ και είκοσι το πρωί ακριβώς, όταν το φως του ήλιου ενεργοποιεί την τεστοστερόνη σε άνδρες και γυναίκες.
 
Ηλικίες 40-50
Δέκα με δέκα και μισή το βράδυ. Όσο μεγαλώνουμε ξυπνάμε νωρίτερα. Άρα, αρχίζουμε και να πηγαίνουμε για ύπνο νωρίτερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ιδανική ώρα για το σεξ είναι λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, όταν πηγαίνουμε για ύπνο.
 
Ηλικίες 50-60
Δέκα το βράδυ. Όσο η ώρα του ύπνου μεταφέρεται νωρίτερα, τόσο μεταφέρεται και η ώρα του σεξ. Τα πρωινά τείνουν να είναι πιο «φορτωμένα» για τους πενηντάρηδες, οπότε δεν θεωρούνται καλή ιδέα για ερωτικές συνευρέσεις.
 
Ηλικίες 60-70
Οκτώ το βράδυ. Μετά από έναν οργασμό το σώμα εκκρίνει οξυτοκίνη. Την ορμόνη του έρωτα που μας ξυπνά. Μια και σ΄αυτήν την ηλικία πηγαίνουμε για ύπνο ακόμη νωρίτερα λοιπόν, καλό θα ήταν να κάνουμε και σεξ ακόμη νωρίτερα, για να προλαβαίνουμε να κοιμηθούμε μετά.
 
Ηλικίες 70-80
Οκτώ το βράδυ. Οι εβδομηντάρηδες συνηθίζουν να ξυπνάνε στις έξι το πρωί. Επομένως κοιμούνται και νωρίτερα. Άρα, για αυτούς που έχουν ακόμα ενεργή σεξουαλική ζωή, καλό είναι το σεξ να γίνεται νωρίς.