Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη δεκαετία στη ζωή κάποιου;

26-12-2016
Η ζωή μας περνάει φάσεις. Κάποιες πιο ευτυχισμένες, κάποιες λιγότερο. Τώρα, έρευνα Αυστραλών επιστημόνων δείχνει ποια είναι η πιο ευτυχισμένη δεκαετία στη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. 
 
Ερευνητές από Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία έκαναν έρευνες σε εκατοντάδες άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας προκειμένου να δώσουν μια επιστημονική απάντηση στο ερώτημα… ποια είναι η πιο ευτυχισμένη ηλικία;
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας τους, έδειξαν πως η πιο ευτυχισμένη ηλικία στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η δεκαετία των 20. Κι αυτό επειδή χαίρονται για πρώτη φορά τις ελευθερίες ενός ενήλικα αλλά χωρίς να έχουν ακόμα και τις υποχρεώσεις ή τις έγνοιες ενός μεγαλύτερου ανθρώπου.
 
Από τα 40 και μετά η ευτυχία του αρχίζει να φθίνει. Κι αυτό γιατί έρχονται οι υποχρεώσεις και οι μπελάδες της οικογένειας, η ανησυχίες για την επαγγελματική του πορεία.
 
Τα νέα όμως δεν είναι και τόσο δυσάρεστα. Κι αυτό γιατί, όπως έδειξε η έρευνα, η ευτυχία αρχίζει να έχει και πάλι μια ανοδική πορεία. Οι πολλές υποχρεώσεις έχουν τελειώσει, τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και ο άνθρωπος μπορεί πια πιο ελεύθερος να χαίρεται την καθημερινότητα του γεμίζοντας την με αυτά που θέλει… Αυτό βέβαια μάλλον όταν δεν ζει στην Ελλάδα της κρίσης, των capital controls και των κομμένων συντάξεων.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: