Ποια είναι τα σημάδια πως έχετε πιει πολύ;

26-12-2016
Τώρα τις γιορτές, όλοι όλο και κάπου θα πάμε. Σε κάποιο φιλικό σπίτι, στο σπίτι συγγενών, σε κάποιο εστιατόριο ή νυχτερινό κέντρο. Κι όλοι θα γιορτάσουμε με ένα ποτηράκι κρασί ή ένα ποτήρι μπύρα. Πότε όμως ξέρουμε πότε έχουμε πιει αρκετά και πρέπει να σταματήσουμε; Ποια είναι τα σημάδια πως έχουμε περάσει το όριο αντοχής μας στο αλκοόλ αυτές τις γιορτινές ημέρες; Επιστήμονες μας δίνουν την απάντηση.
 
– Συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα
Σύμφωνα με επιστήμονες από τον Σύνδεσμο Ουρολόγων του Λονδίνου, στη Βρετανία, το πρώτο σημάδι πως έχουμε πιει πολύ είναι η συχνοουρία. 
 
– Ξηρά μάτια
Έρευνα του Νοσοκομείου BMI Priory Hospital στο Birmingham της Βρετανίας έδειξε πως αυτοί που είχαν πιει αρκετά το προηγούμενο βράδυ, ξύπνησαν με ξηρά μάτια.
 
– Κοιλιακά προβλήματα
Επιστήμονες από το Νοσοκομείο Hallamshire, στο Sheffield της Βρετανίας τονίζουν, μετά από έρευνα τους, πως αυτοί που πίνουν πολύ, την επόμενη μέρα μπορεί να ξυπνήσουν με στομαχόπονο και διάρροια. 
 
– Κακή διάθεση και αμνησία
Έρευνα που έγινε από την Σχολή Ύπνου στο Λονδίνο έδειξε πως το αλκοόλ δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να μπει σε αυτό που λέμε REM (δηλαδή σε βαθύ ύπνο) την ώρα που κοιμάται. Αυτό μπορεί να τον κάνει να ξυπνήσει με κακή διάθεση και κενά στη μνήμη από την προηγούμενη βραδιά.
 
– Περισσότερη αντοχή στο αλκοόλ
Όπως έδειξε μελέτη Βρετανών επιστημόνων το ποτό φέρνει κι άλλο ποτό. Αυτοί που πίνουν αρκετά όχι μόνο θέλουν κι άλλο αλλά αρχίζουν κι έχουν μεγαλύτερες αντοχές στο αλκοόλ από όσες είχαν συνήθως.