Πόνος στο σεξ; Η επιστήμη εξηγεί….

26-12-2016
Ο πόνος κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών επαφών είναι μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ όσο μπορούμε να φανταστούμε και ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα, νέα έρευνα δίνει παραπάνω στοιχεία για αυτό το φαινόμενο και ρίχνει φως στα αίτια.
 
Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 30% των γυναικών και το 5% των ανδρών στις Ηνωμένες Πολιτείες βίωσαν πόνο κατά την τελευταία τους σεξουαλική επαφή. Οι ειδικοί όμως ξέρουν πολύ λίγα για τα αίτια που προκαλούν αυτόν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Αποφάσισαν λοιπόν να το ερευνήσουν περισσότερο.
 
Ανέλυσαν λοιπόν στοιχεία από 1.738 άντρες και γυναίκες άνω των 18 ετών που συνέλεξαν διαδικτυακά για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Sexual Medicine», έδειξαν πως το 30% των γυναικών και το 7% των ανδρών ανέφεραν πόνο κατά τη διάρκεια κολπικής σεξουαλικής επαφής και στις περισσότερες αναφορές ο πόνος χαρακτηριζόταν ως ήπιος και μικρής διάρκειας.
Το 72% των γυναικών και το 15% των αντρών ανέφεραν πόνο κατά τη διάρκεια πρωκτικής σεξουαλικής επαφής, ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις χαρακτηριζόταν ως μέτριας ή σοβαρής έντασης και ποικίλης διάρκειας.
 
Όπως φάνηκε όμως από την έρευνα, πολλοί δεν ενημέρωναν τον σύντροφό τους σχετικά με τον πόνο που ένιωθαν κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό όμως δεν λύνει και το πρόβλημα. Μόνο αν και οι δυο γνωρίζουν το πρόβλημα μπορούν να βρουν μια λύση.