Πώς αντιμετωπίζονται τα κουνούπια στο σπίτι

10-10-2023
  • Έλεγχος στα λιμνάζοντα νερά στους εξωτερικούς χώρους. Τα θηλυκά κουνούπια έχουν ανάγκη το στάσιμο νερό για να αναπαραχθούν.
  • Έλεγχος του κήπου (δέντρα, θάμνοι, γρασίδι). Θα πρέπει να διατηρούνται κλαδεμένα και το γρασίδι κοντό ώστε να περιοριστούν οι χώροι ανάπαυσης των ενήλικων κουνουπιών.
  • Το πότισμα στον κήπο πρέπει να γίνεται τις βραδινές ώρες (μετά τη δύση του ηλίου) ή πολύ νωρίς το πρωί (πριν την ανατολή του ηλίου), ώστε να αποφευχθούν εστίες υγρασίας ή/και λιμνάζοντα νερά, που αποτελούν ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης των κουνουπιών.
  • Απομάκρυνση των απορριμμάτων εξωτερικά του σπιτιού που συγκρατούν υγρασία.
  • Συστηματικός ψεκασμός, με ένα αποτελεσματικό εντομοκτόνο.

To Fendona® Top είναι η κορυφαία επιλογή εντομοκτόνου για την καταπολέμηση των κουνουπιών αλλά και άλλων ιπτάμενων και βαδιστικών εντόμων που απειλούν τη δημόσια υγεία. Περιέχει τη δραστική ουσία alphacypermethrin και πετυχαίνει εκτεταμένο έλεγχο σε ευρύ φάσμα εντόμων επικίνδυνων για την υγεία μας.

Ο ψεκασμός τους καλοκαιρινούς μήνες ιδιαίτερα τους μήνες Ιούλιο και  Αύγουστο, είναι καθοριστικός.

Αφήστε το ψεκαστικό υγρό να στεγνώσει εντελώς πριν την είσοδο ανθρώπων ή ζώων στις ψεκασμένες περιοχές.

Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε περιοχές που υπόκεινται σε υγρό καθάρισμα.

Αποφύγετε την παρατεταμένη επαφή των κατοικίδιων ζώων και ειδικότερα των γατών με τις ψεκασμένες επιφάνειες.

Να μη χρησιμοποιείται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που έχουν απ’ ευθείας έκθεση σε STP και/ή απευθείας διάχυση σε επιφανειακά ύδατα δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Το προϊόν να μην χρησιμοποιείται απευθείας σε τρόφιμα, ζωοτροφές και ποτά ή κοντά σε αυτά, ή σε επιφάνειες και εργαλεία που είναι πιθανόν να έρθουν σε άμεση επαφή με τρόφιμα, ζωοτροφές, ποτά και ζώα.Το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται μακριά από τα ζώα και ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ απ’ ευθείας στα ζώα.

Το Fendona® Top διατίθεται στα φαρμακεία αλλά και σε καταστήματα γεωργικών και κτηνιατρικών προϊόντων.

Παναγιώτης Κλειτσινάρης, Γεωπόνος

Eπικοινωνία: BASF Hellas Μονοπρόσωπη ΑΒΕΕ

Τηλέφωνο: 2106860100

email: [email protected]

Χρησιμοποιείτε τα βιοκτόνα με ασφαλή τρόπο. Διαβάζετε πάντοτε την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, πριν από την χρήση. Δείτε τις προειδοποιητικές φράσεις και σύμβολα πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Τηλ. Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777