Πως επηρεάζει η τεχνολογία τις σχέσεις μας;

26-12-2016

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η τεχνολογία έχει πλέον γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Είναι λογικό λοιπόν να επηρεάζει τις καθημερινές μας σχέσεις.
Νέα μελέτη της μεγάλης εταιρίας ερευνών Nielsen δείχνει πως ακριβώς η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει τη σχέση των ανθρώπων. Σύμφωνα με την έρευνα ο μέσος Αμερικανός περνάει περίπου 11 ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Τις περισσότερες φορές κοιτώντας το τηλέφωνο τους ή το tablet τους. Η έρευνα λοιπόν, με ιατρικά στοιχεία αλλά και ανθρώπινες ιστορίες, έδειξε τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία επηρεάζει τις σχέσεις μας.

Αλλάζει κυριολεκτικά τα γονίδια μας
Οι εμπειρίες μας μπορούν να αλλάξουν το DNA μας για πάντα. Το ίδιο κάνουν και τα νέα μέσα της τεχνολογίας.Η χρήση της διαδικτυακής γλώσσας μπορεί να αλλοιώσει την δομή του εγκεφάλου μας, λένε οι ειδικοί. Η χρήση των social media και των applications αλλάζουν τον τρόπο που μαθαίνουν τα παιδιά και αυτό μπορεί να επηρεάσει το DNA τους.

Αυξάνει την ταχύτητα των σχέσεων
Ο 32χρονος Benjamin Painter από το Dallas χώρισε από τη γυναίκα του όταν μπήκε στο Mafia Wars του Facebook και άρχισε μια σχέση με τον συμπάικτη της Johnny online. Μέσα σε δυο μήνες μετακόμισε στο Seatle όπου έμεινε με τον Johnny και έκανε ένα παιδί μαζί του.

Μπορεί να κινητοποιήσει την ομοφυλοφιλική κοινότητα
Η 25χρονη Tara από τη Νέα Υόρκη είναι από το 43% των ομοφυλοφίλων που βρίσκει παρηγοριά και στήριξη μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο. Και αυτό γιατί, όπως πολλοί άλλοι, αισθανόταν ασφάλεια και άνεση να μιλά για τα προβλήματα της με ανθρώπους που την καταλάβαιναν.

Αλλάζει τον τρόπο που θρηνούμε
Όταν κάποιος φεύγει από τη ζωή αφήνει όλα του τα πράγματα σε συγγενείς και φίλους. Τι γίνεται όμως με την διαδικτυακή του ζωή; Συνεχίζει και μετά θάνατον; Βλέπουμε αμέτρητες σελίδες αφιερωμένες σε ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή, με φωτογραφίες τους, ιστορίες τους και αγαπημένες τους φράσεις. Είναι η νέα μορφή να δείξουμε πως τιμούμε κάποιον που έφυγε από τη ζωή και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.