Πως γίνεται να μην καταλάβει μια γυναίκα πως είναι έγκυος;

26-12-2016

Πολύ συχνά ακούμε στις ειδήσεις για γυναίκες που δεν έχουν καταλάβει πως είναι έγκυες μέχρι που γεννούν ξαφνικά ενώ δεν το περίμεναν. Πως γίνεται όμως αυτό; Είναι ποτέ δυνατόν; Οι ειδικοί απαντούν…

Μάλιστα αυτό είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει μια στις 2.500 εγκυμοσύνες ενώ καταγράφονται 320 τέτοιες περιπτώσεις το χρόνο μόνο στην Βρετανία.
 
Όπως εξηγεί η Helen Cheyne καθηγήτρια μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο του Stirling στη Βρετανία, οι “κρυφές” εγκυμοσύνες είναι πιο συχνές απ’ όσο νομίζουμε και τονίζει πως το ενδεχόμενο να μην καταλάβει μια γυναίκα πως είναι έγκυος είναι εντελώς πιθανό. Ιδίως στην εποχή μας με το τόσο άγχος και τον τόσο λίγο χρόνο που έχουν οι γυναίκες να αφιερώσουν στον εαυτό τους.
Πολλές φορές, όπως λέει, ο ασταθής κύκλος και η απόκτηση βάρους μπορεί να είναι συμπτώματα κι άλλων παθήσεων με αποτέλεσμα να μπερδεύονται οι γυναίκες.
 
Όπως λέει βέβαια η κ. Cheyne τέτοιες καταστάσεις είναι επικίνδυνες τόσο για το μωρό όσο και για τη γυναίκα αφού σε αυτές τις περιπτώσεις περνά ολόκληρη η εγκυμοσύνη χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις και την απαραίτητη παρακολούθηση.
Η ειδικός καταλήγει πάντως δεν θα πρέπει να βιαστούμε να κρίνουμε αυστηρά μια γυναίκα που όντως μπορεί, για πολλούς και διάφορους λόγους, να μην έχει καταλάβει πως είναι έγκυος.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: