Πως το καθημερινό ντους κάνει κακό στην υγεία

28-01-2017

Θεωρούμε πως όταν κάνουμε ντους καθημερινά φροντίζουμε καλύτερα την υγιεινή μας, άρα κάνουμε και καλό στην υγεία μας. Μήπως όμως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούμε; Έρευνες δείχνουν πως το πολύ συχνό ντους μπορεί να βλάψει την πανίδα του δέρματος μας. Αυτό φυσικά αφήνει την επιδερμίδα μας ευάλωτη σε διάφορες παθήσεις.

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, τα μικρόβια που βρίσκονται στο δέρμα μας, πολλά από τα οποία το προστατεύουν κιόλας, καταστρέφονται από το συχνό ντους και από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για να πλυθούμε.
Μάλιστα όπως λένε οι ειδικοί, καταστρέφοντας μερικά από αυτά τα μικρόβια κάνουμε κακό στον οργανισμό μας. Στο ανοσοποιητικό μας, την καρδιά μας και το πεπτικό μας σύστημα.

Προηγούμενη έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013, έδειξε πως χωρίς αυτούς τους μικροοργανισμούς που απομακρύνουμε με το πολύ συχνό ντους, αυξάνουμε την πιθανότητα να εμφανίσουμε ακμή.

Ο χημικός του MIT Dave Whitlock έμεινε άπλυτος για 12 ολόκληρα χρόνια ως πείραμα. Αντί για μπάνιο, ο επιστήμονας βάζει επάνω του ένα ειδικό σπρέι με ζωντανά βακτήρια. Όπως λέει η υγεία του είναι εξαιρετική και δεν βρίσκει τον λόγο για τον οποίο το καθημερινό ντους θεωρείται υγιές.
Βέβαια εκτός από την υγεία θα πρέπει να σκεφτούμε και τους ανθρώπους που μας πλησιάζουν καθημερινά και θα έρχονται αντιμέτωποι με την δυσάρεστη μυρωδιά μας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε ντους;