Πως να τα βρείτε με τον σύντροφο σας μετά από έναν τσακωμό

08-07-2017

Όλα τα ζευγάρια μπορούν να έχουν καυγάδες. Άλλα πιο σπάνια, άλλα συχνότερα. Και το κάθε ζευγάρι έχει διαφορετικό τρόπο να λύνει τις διαφορές του και να ξεπερνά τις διαφωνίες. Αυτό επιβεβαιώνεται και από νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από  το Πανεπιστήμιο Μπάκνελ στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν ένα πείραμα σε δύο φάσεις. Αρχικά, ζητήθηκε από μια ομάδα εθελοντών να αναφέρουν πιθανές τακτικές που χρησιμοποιούν οι άντρες και οι γυναίκες ώστε να συμφιλιωθούν με το ταίρι τους μετά από έναν τσακωμό.
Στη συνέχεια, οι ερευνητές κατηγοριοποίησαν τις απαντήσεις και τις έδειξαν σε μια άλλη ομάδα αντρών και γυναικών ώστε να επιλέξουν ποιες τακτικές προτιμούν και ποιες θεωρούν πιο αποτελεσματικές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Evolutionary Psychological Science.

Σε γενικές γραμμές, η επίδειξη συναισθηματικής δέσμευσης από τις δύο πλευρές είναι ο καλύτερος τρόπος να μονιάσει το ζευγάρι, ωστόσο καθένα από τα δύο φύλα φαίνεται πως προτιμά διαφορετική προσέγγιση εκ μέρους του/της συντρόφου προκειμένου να αφήσει πίσω του τη σύγκρουση.

Ο επικεφαλής της έρευνας Joel Wade και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως αν ένας άντρας θέλει να επανορθώσει για κάτι που είπε ή έκανε στη σύντροφό του, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να της αφιερώσει λίγο ποιοτικό χρόνο και, ιδανικά, να ρίξει και μερικά δάκρυα! Από την άλλη, μια γυναίκα θα καταφέρει να «ρίξει» τον καλό της με μια ευγενική χειρονομία ή αν του κάνει μια… σεξουαλική χάρη!

Διαπιστώθηκε ότι οι άντρες, ίσως αναμενόμενα, προτιμούν η σύντροφός τους να κάνει μια ευγενική κίνηση ή να τους προσεγγίσει ερωτικά προκειμένου να τα «βρουν». Σύμφωνα με τον Γουέιντ, η τάση αυτή συνάδει με τα ευρήματα παλαιότερων μελετών που έχουν υποδείξει ότι οι άντρες προτιμούν μια σύντροφο που είναι «σεξουαλικά προσβάσιμη», αφού κάτι τέτοιο τους δείχνει ότι δεν επιθυμεί να τελειώσει η σχέση.
Από την άλλη, οι γυναίκες φάνηκε να το εκτιμούν ιδιαίτερα αν ο σύντροφός τους επιλέξει να περάσει μαζί τους λίγο από τον χρόνο του, αν ζητήσει συγγνώμη ή ακόμη κι αν κλάψει μετά από έναν τσακωμό για να δείξει τη μεταμέλειά του. Για τις γυναίκες, τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν ότι ο σύντροφός τους είναι πρόθυμος να επενδύσει χρόνο και προσπάθεια στη σχέση και παράλληλα ότι δεν φοβάται να δείξει τα συναισθήματά του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτό είναι το σημάδι που δείχνει πως ο σύντροφός σου είναι ναρκισσιστής
Πως ο κατάλληλος σύντροφος κάνει καλό στη σιλουέτα μας