Πως οι μόνιμες σχέσεις παχαίνουν τις γυναίκες

26-12-2016
Το να είναι κανείς σε μια μόνιμη και σταθερή σχέση του δίνει μια αίσθησης ασφάλειας και συντροφικότητας και του φέρνει ευτυχία. Του φέρνει όμως και παραπάνω κιλά σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων που έδειξε πως οι άνθρωποι σε μόνιμη σχέση παχαίνουν.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Queensland στην Αυστραλία μελέτησαν 6.000 γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 23 ετών για ένα διάστημα δέκα χρόνων,
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «American Journal of Preventive Medicine» έδειξαν πως οι γυναίκες που ζουν με το σύντροφό τους τείνουν να παίρνουν περισσότερα κιλά σε σύγκριση με όσες δεν βρίσκονται σε μόνιμη σχέση.
 
Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες σε μόνιμη και σταθερή σχέση παίρνουν 9 κιλά μέσα σε 10 χρόνια.
Όπως διαπίστωσε δηλαδή η Δρ. Ανέτ Ντόμπσον και η επιστημονική του ομάδα, σε μια δεκαετία μια γυναίκα βάρους 63 κιλών θα πάρει κατά μέσο όρο εννιά κιλά, αν είναι παντρεμένη με παιδιά.
Αν από την άλλη μια γυναίκα έχει κάποιο σύντροφο, χωρίς, ωστόσο, να έχει αποκτήσει παιδιά, τότε παίρνει έξι με επτά κιλά, ενώ εάν δεν έχει ούτε σύντροφο ούτε παιδιά προσλαμβάνει περίπου πέντε κιλά.
 
Όπως βέβαια τονίζουν οι ειδικοί, για την αύξηση του βάρος δεν φταίει ο σύντροφος αλλά η συμπεριφορά της γυναίκας, λόγω της σχέσης της ή του γάμου της.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: