Πως θα καταλάβεις αν του αρέσεις από αυτά που θα παραγγείλει στο πρώτο ραντεβού

10-03-2017

Το πρώτο ραντεβού είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία μιας σχέσης. Πολλές φορές είναι αυτό που κρίνει εάν δυο άνθρωποι θα συνεχίσουν να είναι μαζί για πολλά χρόνια ή θα τραβήξουν τελικά δρόμους χωριστούς. Τώρα, νέα έρευνα Δανών επιστημόνων δείχνει πως οι επιλογές του άντρα όταν θα βγει ραντεβού για φαγητό με μια γυναίκα αποκαλύπτουν εάν πραγματικά ενδιαφέρεται για αυτή.

Ερευνητές από Πανεπιστήμιο του Ώρχους στη Δανία έκαναν την σχετική μελέτη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Food Quality and Preference. Έδειξαν πως όταν ένας άντρας προσπαθεί να εντυπωσιάσει τη συνοδό του είναι πιο πιθανό να παραγγείλει το πιο ακριβό πιάτο και το πιο ακριβό κρασί από τον κατάλογο προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον της. Δεν θα κάνει όμως το ίδιο σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, είτε με άντρα είτε με γυναίκα, αφού δεν έχει κάτι να κερδίσει – στον ερωτικό τομέα τουλάχιστον.

Όπως υπέδειξαν τα σχετικά πειράματα των ερευνητών, το παιχνίδι της έλξης δεν αφήνει ανεπηρέαστες ούτε τις προτιμήσεις των γυναικών στο φαγητό, αφού όταν γευματίζουν με έναν γοητευτικό άντρα είναι πιο πιθανό να επιδείξουν εγκράτεια και να παραγγείλουν μια σαλάτα αντί για παχυντικές τηγανητές πατάτες!

Όπως είπε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Τομπάιας Ότερμπρινγκ «η έρευνά μας αποκαλύπτει πώς, γιατί και πότε η ερωτική έλξη οδηγεί καθένα από τα δύο φύλα σε συγκεκριμένες επιλογές όσον αφορά το φαγητό στο ραντεβού». Από τα αποτελέσματα των πειραμάτων προκύπτει ότι οι γυναίκες προσπαθούν να δείξουν ότι προσέχουν τη σιλουέτα και την υγεία τους ενώ οι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερο να τονίσουν τον πλούτο και το κύρος τους όταν θέλουν να εντυπωσιάσουν το αντίθετο φύλο

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Το μυστικό της επιτυχίας του πρώτου ραντεβού κρύβεται στο φαγητό
Αυτές είναι οι 6 συνήθειες που σε κάνουν λιγότερο γοητευτική σε ένα ραντεβού