Πως η τσίχλα κάνει καλό σε όσες έχουν γεννήσει με καισαρική

02-06-2017

Είναι γνωστό πως η τσίχλα εξαπατά τον εγκέφαλο και ο οργανισμός νομίζει πως τρώει επειδή λειτουργούν οι σιαγόνες. Κι ενώ το ποσοστό των γυναικών που επιλέγουν την καισαρική ολοένα και αυξάνεται, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως η τσίχλα μπορεί να κάνει καλό στη μετεγχειρητική τους υγεία.
Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Thomas Jefferson της Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλυσαν 17 έρευνες που εξέταζαν περισσότερες από 3.000 γυναίκες που είχαν υποστεί καισαρική τομή.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το μάσημα της τσίχλα (τρεις φορές την ημέρα για 30 λεπτά κάθε φορά) μπορεί να βοηθήσει και να συμβάλει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει μια στις πέντε γυναίκες που πάσχουν από μετεγχειρητικό ειλεό – τον ιατρικό όρο που χρησιμοποιείται και αναφέρεται στην έλλειψη κίνησης που παρατηρείται στα έντερα μετά από μία επέμβαση.
Η κατάσταση είναι κοινή μετά από οποιαδήποτε μορφή χειρουργικής επέμβασης στο στομάχι και στη κοιλιά και θεωρείται ότι προκαλείται από φλεγμονή που δημιουργείται από το άνοιγμα της κοιλιάς.

Και ενώ η φλεγμονή αυτή, εξαφανίζεται εντός δύο και τριών ημερών από μόνη της, εν τω μεταξύ μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ενόχληση με συμπτώματα ναυτίας, κοιλιακούς πόνους, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.

Μπορεί επίσης να προκαλέσει πνευμονικές επιπλοκές όπως πνευμονία και πνευμονική εμβολή και παρατεταμένη παραμονή στο νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Vincenzo Berghella και οι συνεργάτες του παρατήρησαν πόσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε μετά από την επέμβαση, για να περάσει αέρας στα έντερα – ένα βασικό σημάδι ότι τα έντερα είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

Κατά μέσον όρο, στις νέες μητέρες που μασούσαν τσίχλα μετά την επέμβαση, παρατηρήθηκε ότι ο αέρας ήρθε εξίμιση ώρες νωρίτερα από εκείνες που δεν μασούσαν τσίχλα.

Οι γιατροί συνήθως ενθαρρύνουν τους ασθενείς να τρώνε το συντομότερο δυνατόν μετά από μία χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα εντέρου.

Αλλά, για τις νέες μητέρες που αισθάνονται άρρωστες μετά από μία καισαρική τομή, το φαγητό μπορεί να είναι μάλλον άβολο και δυσάρεστο.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η τσίχλα μπορεί να είναι ένας εύκολος και φθηνός τρόπος για να αντιμετωπισθεί η ταλαιπωρία των γυναικών και να μειωθεί το χρονικό διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο.

Ο Dr. Berghella αναφέρει ότι ουσιαστικά η τσίχλα λειτουργεί ως μέσο που εξαπατά το σώμα και το κάνει να πιστεύει ότι ότι το άτομο τρώει.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τι γίνεται στο έντερο σας αν καταπιείτε τσίχλα
Πως η τσίχλα κάνει καλό στην υγεία μας