Πως η τσίχλα κάνει καλό στην υγεία μας

27-03-2017

Σε πολλούς αρέσει να μασάνε συνέχεια τσίχλα. Οι περισσότεροι το κάνουν για την ευχάριστη γεύση τους ή για να έχουν πιο δροσερή αναπνοή. Κάποιοι το κάνουν και για να κόψουν πιο εύκολα τον κάπνισμα ή για να κόψουν το πολύ φαγητό. Φαίνεται όμως πως το να μασάμε τσίχλα κάνει καλό και στην υγεία μας. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Σεντ Λόρενς στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν σχετικές μελέτες και έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα. Όπως βρήκαν, το μάσημα τσίχλας βελτιώνει την πέψη και μας κάνει πιο έξυπνους!

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στη Γαλλική ιατρική επιθεώρηση Appetite. Έδειξαν πως η μάσηση μιας τσίχλας μετά από μια χειρουργική επέμβαση διεγείρει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την περίπτωση. Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου, η λειτουργία της μάσησης της τσίχλας θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο και έτσι να μεγιστοποιήσει την οξυγόνωση και τις ικανότητές του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τι γίνεται στο έντερο σας αν καταπιείτε τσίχλα
Αλήθεια ή μύθος: Η τσίχλα συμβάλει στην απώλεια βάρους