Πότε οι άντρες προσποιούνται την κορύφωση?

26-12-2016
Η προσποίηση του οργασμού δεν είναι μόνο γυναικείο προνόμιο. Μπορεί να ακούγεται τόσο συχνά αλλά πολλοί άντρες έχουν την ίδια ακριβώς συνήθεια. Μάλιστα, όπως έχουν δείξει έρευνες,  1/4 των αντρών έχουν προσποιηθεί οργασμό τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Την συνήθεια αυτή την έχουν περισσότερο οι χωρισμένοι άνδρες.
Τι οδηγεί όμως έναν άντρα να προσποιηθεί την κορύφωση; Η κύρια αίτια φαίνεται να είναι πως για να αποφύγουν να συζητήσουν το θέμα του σεξ ή του προβλήματος που μπορεί να υπάρχει στην σεξουαλική επαφή. Πιστεύουν πως τα το πουν την αλήθεια πως δεν κορύφωσαν θα δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα με τη σύντροφο τους κι έτσι προσποιούνται για να το αποφύγουν.
Το site DatingAdvice.com διέταξε έρευνα που έδειξε ότι οι χωρισμένοι άντρες έχουν 67% περισσότερες πιθανότητες να προσποιηθούν οργασμό σε σχέση με τους εργένηδες. Το ποσοστό των γυναικών που προσποιούνται βέβαια εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό, φτάνοντας το 80%. Η έρευνα μάλιστα ακόμα πως το 1/4 των γυναικών προσποιείται ότι έρχεται σε οργασμό κάθε φορά.
Όπως η είπε η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Wendy Walsh πολλοί άνδρες προσποιούνταν μέσα στην κρεβατοκάμαρα τους, επειδή «δεν είναι σε θέση να εκφράσουν συναισθηματική οικειότητα» και προσθέτει πως «μπορεί να εκσπερματώνει χωρίς να έχει έρθει σε οργασμό ή να συμβεί το αντίθετο”. 
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 25% των ερωτηθέντων, ελεύθερων, σε σχέση, παντρεμένων και διαζευγμένων, παραδέχθηκε ότι είχε προσποιηθεί οργασμό. Και προκύπτει ότι η προσποίηση πάει σε αναλογία με την ηλικία τους. Δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς 25ρηδες έως 34ρηδες είχαν ξεγελάσει τη σύντροφό του κατά τη σεξουαλική επαφή, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που σημειώθηκε στους άντρες ηλικίας 18 έως 24 ετών.