Πότε οι γυναίκες βρίσκουν ελαττώματα στους άντρες

26-12-2016
Μέχρι σήμερα είχαμε δει πως οι γυναίκες δεν βρίσκουν τους άλλους άντρες το ίδιο ελκυστικούς όταν είναι σε μια σχέση όσο όταν είναι μόνες τους. Τώρα όμως, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως αυτό ισχύει με διαφορετικό τρόπο όταν οι γυναίκες είναι σε σχέση σε σύγκριση με όταν δεν είναι.
 
Ερευνητές από το Claremont McKenna College στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν ένα πείραμα με τρία μέρη για να καταλάβουν αν οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες που έχουν σχέση με κάποιον άντρα προσελκύονται λιγότερο από άλλους άντρες.
Τι έκαναν; Έδειξαν σε ομάδα φοιτητριών φωτογραφίες με ελκυστικούς άντρες σε διάφορα σενάρια. Για παράδειγμα, ορισμένες εικόνες έδειχναν έναν άντρα να καθυστερεί για ένα ραντεβού, ενώ άλλες έδειχναν κάποιον άντρα να βοηθάει τη γιαγιά του.
Στη συνέχεια οι γυναίκες κλήθηκαν να ανακαλέσουν από μνήμης τα σενάρια που θυμόντουσαν, και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν αναπτύξει επιλεκτική μνήμη.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν επιστημονικό έντυπο της Διεθνούς Ένωσης Ερευνών για τις Σχέσεις Personal Relationships έδειξαν πως οι γυναίκες που ήταν σε σχέσεις θυμήθηκαν κυρίως τις αρνητικές συμπεριφορές των ελκυστικών ανδρών, παρά τις θετικές.
 
Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα ομάδας γυναικών που δεν είχαν κάποια σχέση την περίοδο του πειράματος. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνες οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να βρίσκουν ελκυστικό έναν άνδρα, χωρίς να δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στα αρνητικά του χαρακτηριστικά. 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: