Πρόεδρος του ΦΣΑ: στα μνημόνια προβλέπονται υπερωριακές αμοιβές

26-12-2016

Στην ατζέντα της Τρόικας παραμένει το θέμα μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 50%, προκαλώντας την έντονη αντίδραση κλάδου. Την Τετάρτη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών δεν είναι αυτό που διαμορφώνει την χαμηλή τιμή του φαρμάκου.

 Όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν το κέρδος των φαρμακοποιών έπεσε από το 18% στο 3% και σε κάποια στο 0% σε κάποια ακριβά φάρμακα, ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι τιμές θα έπεφταν, αντιθέτως αυτές αυξήθηκαν!

 «Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η τιμή διαμορφώνεται από την παραγωγή και όχι από το κέρδος του φαρμακείου, το οποίο μόλις που επιβιώνει ειδικά σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές», τόνισε ο κ. Λουράντος.

 Σημείωσε επίσης ότι «στα μνημόνια αναφέρει ότι ο φαρμακοποιός πρέπει να αμείβεται και για τις υπηρεσίες που προσφέρει, η κατ’ αποκοπή αμοιβή, η υπερωριακή αμοιβή πέραν του ωραρίου, η αμοιβή διανυκτέρευσης. Όλες αυτές οι αμοιβές υπάρχουν σε όλα τα φαρμακεία της Ευρώπης εκτός από την Ελλάδα».