“Πρόκληση τα εγκαίνια των νέων χειρουργείων του Ευαγγελισμού”

26-12-2016

Τη “διαφήμιση σε υψηλούς τόνους”, των νέων χειρουργείων του Ευαγγελισμού ως «μεγάλη δωρεά» της Εθνικής Τράπεζας με το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό επισημαίνοντας ότι πρόκειται για χρήματα του Ελληνικού λαού από τις αποταμιεύσεις του. “Η κάθε τράπεζα αποδίδει ένα μικρό μέρος τους στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οδηγίας περί εταιρικής κοινωνικής ευθύνης” υπογραμμίζουν. 

Επίσης οι εργαζόμενοι επισημαίνουν το γεγονός ότι στην πρώτη φάση των νέων χειρουργείων απαιτούνται πολλές δεκάδες νέων νοσηλευτών – αλλά και άλλων ειδικοτήτων –για την ασφαλή λειτουργία τους. Σε αυτή την επισήμανση η απάντηση της Διοίκησης της 1ης Υ.ΠΕ. ήταν πως …περιμένει είκοσι δύο νοσηλευτές με επτάμηνη σύμβαση (Voucher) ενώ η βελτιωμένη πρόταση του Διοικητή του Ευαγγελισμού ήταν πως θα επαναφέρει κάποιους – λίγους – συναδέλφους που είναι αποσπασμένοι σε άλλα νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως κανείς από τους υπεύθυνους δεν μίλησε για πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση της επιτροπής χειρουργείου που προτείνει πενήντα πέντε μόνιμες προσλήψεις για την πλήρη και ασφαλή λειτουργία τους.

 Θεωρούμε πρόκληση καταλήγουν οι εργαζόμενοι να εγκαινιάζονται, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό νέες υγειονομικές δομές χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η λειτουργία τους όταν μάλιστα η διοίκηση αποδεχόμενη την «προσφορά» της Εθνικής Τράπεζας είχε συμφωνήσει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Αυτό εντάχθηκε ως ρήτρα και στη σχετική σύμβαση, σήμερα όμως φαίνεται ότι παραβιάζεται. «Φοβούμαστε λοιπόν ότι πρόκειται για εγκαίνια κενών κτιρίων όπως συχνά συμβαίνει ειδικά σε προεκλογικές περιόδους»

Να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια των χειρουργείων έχουν προγραμματισθεί για την Τρίτη στις 6 το απόγευμα.