Πρόωρη εκσπερμάτιση: Ο καφές λύνει το πρόβλημα;

26-12-2016
Πολλοί άντρες σε ολόκληρο τον κόσμο αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Οι αιτίες που προκαλούν την πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να είναι πολλοί. Άλλοι ψυχολογικοί κι άλλοι παθολογικοί. Σίγουρα όμως η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι που απασχολεί τους άντρες που υποφέρουν. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες λένε πως ο καφές ίσως είναι μια λύση.
 
H πρόωρη εκσπερμάτιση (ΠΕ) εμφανίζεται περισσότερο σε άντρες μεγαλύτερους από 60 ετών. Aν και εμφανίζεται σε έναν στους 5 άνδρες, αποτελεί μία από τις ανδρικές σεξουαλικές διαταραχές που έχουν την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία γιατί μόνο το 20-30% των αντρών με ΠΕ αναφέρει το πρόβλημα, και μόλις το 9% απευθύνεται στον ειδικό για βοήθεια.
 
Ερευνητές από το Κέντρο Ιατρικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πειράματα και μελέτες και 40 υγιείς άντρες που παρουσίαζαν πρόωρη εκσπερμάτιση. Τους χώρισαν σε δυο ομάδες. Στους άντρες της μιας ομάδας χορηγήθηκε καφεΐνη και στους άντρες της δεύτερης ομάδας χορηγήθηκε ψευδοφάρμάκο. 
 
Οι άντρες που ανήκαν στην πρώτη ομάδα της καφεΐνης έπαιρναν 100mg καφεΐνης με τη μορφή κάψουλας δύο ώρες πριν από την εκσπερμάτιση για τρεις εβδομάδες, ενώ στην ομάδα του ψευδοφαρμάκου λάμβαναν για το ίδιο διάστημα μια ανενεργή ουσία.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως υπήρχε σημαντική διαφορά στον χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση και στη σεξουαλική ικανοποίηση των ανδρών στην ομάδα της καφεΐνης πριν και μετά τη θεραπεία, αλλά όχι στην ομάδα του ψευδοφαρμάκου.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: