Πρόωρη εκσπερμάτιση: Σε πόσο χρόνο θεωρείται πρόωρη;

26-12-2016
Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί έναν στους πέντε άντρες σε ολόκληρο τον κόσμο και εμφανίζεται συνήθως σε άντρες κάτω των 60 ετών. Ακόμα οι ειδικοί δεν έχουν μπορέσει να βρουν τον απόλυτο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού. Πότε όμως η εκσπερμάτιση θεωρείται πρόωρη;
 
Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ιατρική πάθηση κατά την οποία εμφανίζεται σύντομος λανθάνων χρόνος εκσπερμάτισης, ελλιπής ή μηδενικός έλεγχος εκσπερμάτισης. Υπάρχουν δυο τύποι της πρόωρης εκσπερμάτισης:
Πρωτογενής: Προκύπτει κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή στη ζωή του άνδρα και διαρκεί εφ’ όρου ζωής. Σε αυτήν την περίπτωση η εκσπερμάτιση προκύπτει πολύ γρήγορα πριν την κολπική διείσδυση ή σε λιγότερο από 1-2 λεπτά μετά τη διείσδυση.
Δευτερογενής: Εμφανίζεται σταδιακά ή ξαφνικά, ενώ σε προγενέστερο στάδιο η διαδικασία εκσπερμάτισης ήταν φυσιολογική.
 
Και πως μπορούμε να αναγνωρίζουμε το πρόβλημα; Ποια είναι τα σημάδια;
– Η εκσπερμάτιση γίνεται πριν ή αμέσως μετά τη διείσδυση στον κόλπο.
– Η εκσπερμάτιση γίνεται πριν το θελήσει ο άνδρας. Το κριτήριο αυτό υπονοεί πως η εκσπερμάτιση δεν γίνεται κατά τη βούληση του ατόμου.
– Η εκσπερμάτιση γίνεται τόσο γρήγορα που προκαλεί έκδηλη ενόχληση ή διαπροσωπικές δυσκολίες. Το κριτήριο αυτό δίνει έμφαση στις αρνητικές συνέπειες.
 
Το ερώτημα είναι λοιπόν… σε πόσο χρόνο πρέπει να γίνει η εκσπερμάτιση για θεωρηθεί πρόωρη; Η Διεθνής Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής πρόσφατα πρότεινε να υιοθετηθεί το διάστημα μικρότερο τους ενός λεπτού, ως κριτήριο για τον ορισμό της πρόωρης εκσπερμάτισης. Αν και το κριτήριο αυτό παρέχει μια αντικειμενική αξιολόγηση, ενέχει τον κίνδυνο να παραμεληθεί η σημασία της προσωπικής εμπειρίας.
 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: