ΕΣΥ: Προσλαμβάνονται για την καθαριότητα και αναλαμβάνουν στη διοίκηση!

23-03-2018

Προσλαμβάνονται με ατομικές συμβάσεις έργου για την καθαριότητα των δημόσιων νοσοκομείων αλλά τελικά αναλαμβάνουν διοικητικές θέσεις! Σχετικές καταγγελίες εργαζομένων στο ΕΣΥ έχει στη διάθεσή του το Healthview, σύμφωνα με τις οποίες σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, υπογράφουν συμβάσεις καθαριότητας για να αναλάβουν ωστόσο άλλους τομείς και συγκεκριμένα διοικητικές θέσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, στο οποίο τουλάχιστον 80 άτομα έχουν προσληφθεί με την παραπάνω διαδικασία. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι η διαδικασία είναι γνωστή στο υπουργείο Υγείας το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να την αποδοκιμάζει. Υποστηρίζουν δε ότι με τον τρόπο αυτό δημιουργείται νέα στρατιά συμβασιούχων – «όμηρων»  της εκάστοτε κυβέρνησης.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι την παραπάνω πρακτική ακολουθούν πολλές διοικήσεις νοσοκομείων, με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ να αντιδρούν.

Στο μεταξύ, αποδεκτή έκανε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την παραίτηση της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου  Ν.  Ιωνίας  «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ –ΠΑΤΗΣΙΩΝ», ( ΧΑΤΖΗΚΟΚΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ), λόγω «απόσπασης  και  τοποθέτησής  της σε θέση  Προϊσταμένης Γενικής  Διεύθυνσης  Διοικητικής  Υποστήριξης  και  Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης  του  Υπουργείου  Πολιτισμού  και  Αθλητισμού»