Προσλήψεις επιδόματα και πληρωμή δεδουλευμένων για το ΕΚΑΒ

26-12-2016

Νομοθετική ρύθμιση επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας για την επανακαταβολή της πτητικής αποζημίωσης των υπαλλήλων των αεροδιακομιδών, ενώ προωθεί την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων, έχει ήδη κατατεθεί τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται οριστικά η διαδικασία καταβολής δεδουλευμένων από αργίες, εξαιρέσιμα, νυχτερινές βάρδιες κλπ για όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Σε συνεννόηση μάλιστα με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ολοκληρώνεται πολύ σύντομα η διαδικασία για την πρόσληψη 186 μόνιμων διασωστών για την κάλυψη των αναγκών σε όλη τη χώρα ενώ θα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το ήδη επεξεργασμένο σχέδιο για τη χορήγηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Διασώστη.

Το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αναγνωρίζει την ανάγκη να καλυφθεί η οφειλή για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ ύψους 300.000 ευρώ και δεσμεύεται ότι στο σχεδιασμό που έχει προϋπολογιστεί για το 2015 θα ληφθεί υπόψη και η παραπάνω υποχρέωση.

Τέλος στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας θα υπάρχει ρύθμιση η οποία θα διευθετεί  το θέμα του ωραρίου του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ.