Προσωπικός Βοηθός: Αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος – Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων, ξεκινούν οι αξιολογήσεις

09-09-2022

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην Α’ φάση του πιλοτικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία».

Συνολικά, υποβλήθηκαν 2.040 αιτήσεις, από τις οποίες οι 1.686 πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Οι αιτούντες μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr και να ενημερώνονται για την πληρότητα και εγκυρότητα της αίτησής τους.

Ακολουθεί η διαδικασία κατ’ οίκον αξιολόγησης της ανάγκης Προσωπικής Βοήθειας από διεπιστημονική επιτροπή αξιολόγησης. Και εκτιμάται ότι τα δυο τρίτα  των αιτήσεων αυτών θα κληθούν στο στάδιο της κατ’ οίκον αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδοποίηση μέσα από την πλατφόρμα. Όπως δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, προχωράμε βήμα-βήμα στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έλεγχος των αιτήσεων και άμεσα ξεκινούν οι αξιολογήσεις. Σύντομα, οι πρώτοι 1.000 συμπολίτες μας στην Αττική θα έχουν τον δικό τους Προσωπικό Βοηθό, ενώ όπως έχουμε πει το πρόγραμμα από το 2023 θα επεκταθεί σε επιπλέον Περιφέρειες και το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικώς.

Επιτέλους, ένα απολύτως εύλογο αίτημα, που χρόνιζε, ικανοποιείται. Ενισχύουμε έμπρακτα την ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία και διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχής τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».