Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή στο ζεύγος Μαρτίνη

26-12-2016

Προθεσμία για την Παρασκευή, πήρε προκειμένου να απολογηθεί, ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης μετά τη σύλληψή αυτού και της συζύγου του, χθες το βράδυ από την οικονομική αστυνομία, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρώματος. Και οι δύο αυτή τη στιγμή κρατούνται στην ασφάλεια.

O κος Μαρτίνης φέρεται να εισέπραξε «Μίζα» ύψους 3,2 εκατ. μάρκων, από γερμανική εταιρεία που προμήθευε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ο κ. Μαρτίνης και η σύζυγός του συνελήφθησαν  μετά από ένταλμα ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη.  Σύμφωνα με τη δικογραφία, μέρος του ποσού φέρεται να καταβλήθηκε για να αγοραστεί το κτήριο που βρίσκεται δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν και στο οποίο σήμερα στεγάζεται με ενοίκιο ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA. 

Σημειώνεται ότι η έρευνα για τον Ανδρέα Μαρτίνη – έχει πολλές ποινικές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη – άρχισε πριν από περίπου 1,5 χρόνο με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Οι εισαγγελείς διαπίστωσαν  «πάρτι» εκατομμυρίων με δωροδοκίες προς τον κ. Μαρτίνη. Εντόπισαν μάλιστα, τη «διαδρομή» μέρος των χρημάτων αυτών, με «στάση» στην Ελβετία και «τέρμα» σε of shore εταιρείες στη  Λιβερία ώστε να χαθούν τα ίχνη.